Регион

Презервативи за депутатите събраха в Димитровград

ПротестКутия с презервативи събраха днес дузина димитровградчани. Кондомите ще бъдат изпратени до Народното събрание, заяви за Haskovo.info Никола Запрянов, организатор на мирния протест в подкрепа на протестиращите срещу бежанците харманлийци.

„Ще изпратим събраните презервативи на депутатите с посланието, че те са лош човешки материал и не желаем да се размножават“, обясни Запрянов.

Протестиращите на пл. „България“ казаха, че искат да се обърне повече внимание на Харманли и нелегалните емигранти и да не се дава свободен достъп на всички.

„Освен бежанците от Сирия у нас идват и много нелегални емигранти с неустановен произход, което е притеснително. Преди десетина години живях в Харманли и съм съпричастен. Не бих искал това да се случи в Димитровград“, сподели протестиращият Валентин Вълев.

Димитровградчани се вкючиха и в подписка в подкрепа на исканията на гражданите на Харманли по повод случващото се с настанените там бежанци. В нея има изредени 8 искания. Протестиращите настояват броя на бежанците в лагера да не надвишава 1300, в рамките на 2 месеца да бъде изградено оградно съоръжение с височина 5 метра, а напущането на лагера след 21.30 часа да е невъзможно. Друго искане е за по-силно осветяване на района около лагера, да бъде върнат часови режим за бежанците, да се засили видеонаблюдението и полицейското присъствие. В противен случай недоволните ще търсят начин за сформирането на граждански патрули. Недоволните настояват лагера да бъде разделен на сектор от затворен и отворен тип, при сключване на брак между бежанец и български гражданин, проучването да е сходно с европейското, както и подробно проучване на доброволческите организации, както и проверен достъп до бежанските центрове.

 Протест Протест 
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button