Регион

Тютюнопроизводители блокираха магистралата, намери се кой да изкупи тютюна им

ПротестътТютюнопроизводители от свиленградско блокираха автомагистрала „Марица“ край Свиленград тази сутрин. В 9:00 часа те спряха движението с телата и запалиха тютюн на пътя.

15 минути по-късно дойде добрата новина, че проблемът им на този етап ще бъде решен.

„Българтабак холдинг“ са поеми ангажимент да изкупят всичкия непродаден тютюн. От акционерното дружество са уверили, че до дни ще изпратят 10 експертни комисии, които да оценят и изкупят навзетата продукция от другите фирми – изкупвачи, с които тютюнопроизводителите имат сключени договори.

Така на практика протестите на тютюнопроизводителите на този етап се прекратяват.

Протестът Протестът

 

Протестът на тютюнопроизводителите започна по-рано тази сутрин от свиленградското село Мустрак.

Протестът Протестът
Протестът Протестът
Протестът Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
abi
abi
25.03.2014 10:41 10:41

iii ni su nuycixte da pisiti pruvilny yaaaa tapi jyurnalistii yaa

ХАМЕРИКАНЕЦ
ХАМЕРИКАНЕЦ
25.03.2014 10:52 10:52

Ебах му мамата,циганин иска силна държава и ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА аъъ и ся ко праим…?

Тютюн
Тютюн
25.03.2014 12:15 12:15

Поне експертите на „Булгартабак“наистина разбират от тютюн.За разлика от останалите в другите фирми.

до Тютюн
до Тютюн
25.03.2014 16:18 16:18

„Експертите“ на „Булгартабак – Пеевски“ ще го „харесат“ и ще го изкупят на някаква цена, но после да си му мислят пушачите, които ще могат да си купуват само от „хубавите“ цигари на преуспелия млад мъж. На Пеевски не му пука какъв боклук ще купи, тъй като се очертава да е монополист и на този пазар. Ако си бяхте направили труда да прегледате репортажите на различните телевизии, там много ясно се разбра, че тютюнът е ниско качество и е смесен от 2-3 сорта в бала. Кой нормален ще го купи… А тези селски тарикати другия път като не им върви тютюна да сеят ябълки… А, вие „журналистите“ сетихте ли се да зададете въпроса, адже*а, този производител как е отгледал толкова тона тютюн, а може би е прекупвач и сега се е овътрил…

Тютюн
Тютюн
25.03.2014 18:00 18:00

Всяка марка цигари в нормална цигарена фабрика се прави по рецептура и не можеш да блъскаш вътре каквото ти падне.
Виж,ако си с нелегален цех за производство на фалшификати,там можеш и сушени конски фъшкии да наблъскаш.
Освен това в рецептурите на българските цигари по-голямата част от вложения тютюн е вносен.Малък е процентното участие на български тютюн.
Булгартабак ще го манипулира,ферментира този изкупен тютюн и ще го продаде с голяма печалба.
Преценява се кое къде да се вложи по рецептура.
И въпроса не е до дебелата свиня Пеевски,а принципен.
Другото което е,че 90% от народа пуши контрабадни цигари(въпреки,че повечето не ги бива) и рядко купува цигари с бандерол.Голяма част от тези 90% пък пушат домашно приготвени цигари,защото пък излизат с пъти по-евтино.
Производителите ако бяха се сетили да нарежат тютюна или на хаван или нан някаква тютюнорезачка и да го пласират на черния пазар,от 17 до 30лв/кг,щяха да останат под пари.Безтуй напоследък се търски български тютюн на черния пазар за домашно свити цигари,понеже турския е много слаб и е с много катрани.

дсадс
дсадс
26.03.2014 9:20 9:20

тютюно производителите какво искат като хората масово се отказват от цигарите? Аз като 5 годишен пасивен пушач не съм пушил от 4 месеца.. тютюнджиите да се стимулират към някой друг бизнес вече

Back to top button