Регион

Абитуриентка направи кръводарителска акция в Езиковата

Кръводаряване

Вирджиния Тодорова с директора на гимназията Красимир Кръстев

Абитуриентката от димитровградската езикова гимназия „Иван Богоров“ Вирджиния Тодорова организира днес доброволна и безвъзмездна кръводарителска акция в училището.

До обяд в благородната инициатива се включиха 14 нейни съученици и учители. До края на деня пък кръв дариха общо 22 души, като двама от тях дойдоха специално за кампанията от Благоевград. Други 15 гимназисти не можаха да се включат по здравословни причини.

Момичето обясни, че идеята за акцията под надслов „Капка по капка живот“, й е дошла в час по предмета „Свят и личност“, в който гимназистите трябвало да разработят свои проекти. И тъй като Вирджиния била запозната за острата нужда на болниците от кръв, тя решила да се заеме с това начинание. Зрелостничката поискала съдействие от директора на МБАЛ „Хасково“ д-р Славчо Близнаков, който откликнал и днес изпрати екип от отделението по трансфузионна хематология, който да вземе кръвта. От отделението съобщиха за Haskovo.info, че имат остра нужда от кръв от всички отрицателни групи.

Вирджиния Тодорова ще продължи обучението си в Англия и вече е приета в университетите в Йорк и Лестър. Амбицията на димитровградчанката е да следва медицина, като мисли да специализира вътрешни болести. Майка й е д-р Лидия Узунова, началник на микробиологичната лаборатория в хасковската болница. Вирджиния има и братовчед, който е професор по химия в Стокхолм и леля лекар в шведската столица.

Кръводаряване   Кръводаряване
 Кръводаряване  Кръводаряване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koko
koko
28.03.2014 14:44 14:44

Тази я плющях миналото лято на една полянка на Кенана. Такава свирка ми врътна, че ми скри шайбата. Лесно дава стига да си поискаш.

Към Страхотна мацка
Към Страхотна мацка
28.03.2014 17:41 17:41

Ти явно избиваш адските комплекси след като пишеш подобни глупости към сериозната статия – браво на момичето,че се е досетило за подобна организация!Можеш да продължаваш смело напред!

А към коментара на „Страхотна мацка“ти със сигурност все още си девствен :)

Back to top button