Хасково

5 актриси с приз за „Тайна“ по стихове на Петя Дубарова

"Тайна"Спектакълът „Тайна“ на младежката театрална трупа „Звезден път“ при читалище „Дружба 1870“-Харманли с ръководител Иванка Шекерова спечели първата си голяма награда.

"Тайна"Представлението по стихове на Петя Дубарова бе оценено високо от журито на младежкия театрален фестивал „Океан от любов“ в Пазарджик. Диплом за най-добра дамска трупа грабна „Тайна“, в което участват: Ралица Петрова, Магдалена Терзиева, Нина Стоилова, Зорница Манева и Паолина Петрова.

Фестът не е с конкурсен характер, но журито било толкова впечатлено от младите актриси, че им дали специална награда за най-добро представяне, разказа Шекерова. Днес с нея в Хасково бяха Магдалена и Ралица, които споделиха, че театралните спецове определили представлението като емоционална бомба, момичетата като нежни морски чайки, а сценографията като картина на Салвадор Дали. Ралица е 11 клас в СОУ „Неофит Рилски“ и вече е решила, че ще кандидатства в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Нейната сестра пък Петя Петрова учи оперно пеене в Салермо, Италия.

„Звезден път“ е сформирана от Иванка Шекерова през септември 2013 г. Премиерата на първия им спектакъл „Тайна“ бе на 6 март в Харманли при пълен салон. Сега представлението ще се играе отново пред харманлийска публика на 17 април. След това младите актриси ще покажат таланта си и на два феста в Пловдив.

"Тайна"   "Тайна"

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button