Регион

Бежанците в Харманли се разбунтуваха, искат си директора

Протест на бежанцитеНов бунт организираха бежанците в Харманли. Малко след 14 часа над 100 от тях се събраха пред вратата на лагера, за да протестират в защита на досегашния директор Йордан Малинов.

Повод за бунта станаха резултатите от конкурса за директор на бежанския център, в който Малинов е класиран втори. Първи е Марко Петров, който преди е бил началник на военни поделения в региона. Той е с резултат 209,6 при 193,28 за Малинов.

Откакто Малинов стана директор нещата тук започнаха да работят, всички сме регистрирани и много хора вече имат статут, а мястото се превърна от затвор в лагер, където се чувстваме доста по-добре, обявиха протестиращите.

Чужденците скандираха на български и английски „Искаме Малинов“ и вдигнаха плакати с надписи „Не искаме Малинов да си тръгва“, „Малинов, ти си най-добрият“ и „Ние искаме Малинов“.

Междувременно от сайта на агенцията за бежанците става ясно, че първи в конкурса за директор на центъра в Пъстрогор е класиран временният директор Георги Марков. Втори е Феликс Балачев.

 Протест на бежанците  Протест на бежанците
 Протест на бежанците  Протест на бежанците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button