Регион

Бомбардираха Първанов с неудобни въпроси в Димитровград

СрещаПрезидентът в периода 2002-2012 г. и лидер на гражданското обединение „Алтернатива за българско възраждане“ – АБВ Георги Първанов бе бомбардиран с неудолни въпроси в Димитровград.

Първанов се срещна с димитровградчани в зала „Гроссето“, където първо определи правителството като слабо и представи своята листа за предстоящите евроизбори с водач Ивайло Калфин. В залата бяха кандидатите за евродепутати – областният отговорник на обединението Минко Ангелов и Нина Найденова. Лидерът на АБВ заяви, че неговите експерти разработват програма, базирана на разрешаването на демографските проблеми.

СрещаСлед като даде думата за въпроси, първа от правото се възползва Кичка Георгиева, която поиска сметка от Първанов защо не е направил нищо за тракийците, за износа на злато от България, тя определи Калфин не като най-добрия, а като най-послушния евродепутат. Георгиева обвиния последния, че е допуснал американски военни бази в България, участието на наши войски във войната в Ирак, а президента, че е откривал паметници на турски терористи и английски войник, който е бомбардирал София. Георги Първанов не се съгласи с гражданката и отговори, че винаги е поставял въпроса с имотите на нашите тракийци при разговорите си с турските управляващи. Той защити и Калфин, че няма вина за изпращането на наши войски в Близкия Изток и за американските бази и заяви, че негова заслуга е признаването на кирилицата при изписването на еврото и признаването на родните дипломи в Европа.

Илия Запрянов пък поиска от Първанов да разкаже за своя идеал, който да увлече хората и дали е с европейска или руска ориентация, на което Първанов отговори, че е с българска такава.

Присъстващи в залата искаха да знаят защо като действащ президент Първанов нито веднъж не е върнал бюджета, в който се е предвиждало замразяване на заплати и пенсии. На това лидерът на АБВ отговори, че според него президента не трябва да налага вето на бюджета, защото това е пряка намеса в работата на правителството и може да го разклати сериозно. Той допълни, че в някои отношения е за президентска република, защото сега парламентарната не функционира нормално.

След близо 90-минутната дискусия бе открит клуб на АБВ в града, а на площада концерт изнесе Николина Чакърдъкова.

Среща  Среща 
 Среща  Среща


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button