Хасково

Първанов: Управляващите сами провокират предсрочни парламентарни избори

Пресконференция на АБВ в Хасково„Българският парламент за пореден път не успя да събере кворум и да проведе заседание. Това идва да покаже, че парламентът става все по-неработеща институция.“, така бившият президент и лидер на АБВ Георги Първанов коментира проваленото парламентарно заседание днес. 

„Бих допълнил към това и факта, че когато успяват да се съберат народните представители, те по-скоро произвеждат скандали, а не необходимите на хората и обществото закони“, допълни Първанов.

Според него с подобни действие депутатите компрометират не само себе си, но и идеята за парламентаризма. „За това отговорността е не само на мнозинството, но и на опозиция, която се държи определено безотговорно“, отсече лидерът на АБВ.

По думите му в този си състав народното събрание става все по-ненужно, а темата за провеждането на предсрочни парламентарни избори – все по-актуална.

Номинацията на ДПС на Делян Пеевски за евродепутат, Първанов определи като провокативна.

„Тази номинация идва да покаже, че мнозинството, в частност ДПС, откровено отказва да се съобразява с нагласите на хората, на гражданите, на обществото. Тази номинация обаче в друго отношение е закономерна, защото ние виждаме колко последователно кандидатурата на Делян Пеевски от лятото насам се появява. Неговата фигура присъства осезателно, макар и в повечето време задкулисно, в това, което се случва в управлението. Неговата номинация потвърждава извода, че Делян Пеевски е емблемата на това управление.“, заяви бившият президент.

На въпрос защо се лансира личността на Делян Пеевски, Георги Първанов отговори: „Защото не могат да му откажат“. „Каквото поиска Пеевски, това ще става. Не знам точно с какво той държи управляващата партия, но очевидно неговото влияние е повече от това на всеки друг. Някога сигурно ще се разбере в каква степен той и кръга, в който участва са повлияли във формирането на правителството. Сега можем да правил логични изводи, базирани на анализа. Но няма да е далеч това време, в което нещата ще лъснат.“, допълни Георги Първанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button