Регион

Абитуриент от Харманли спечели конкурс за есе на ВСС

Награда

Томислав Господинов

Абитуриентът от харманлийското СОУ „Неофит Рилски“ Томислав Господинов спечели конкурса за есе, обявен от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Конкурсът е за ученици от 10 до 12 клас и е на тема „Защо трябва да е независима съдебната власт?“.

Първоначално конкурсът бе обявен само за столичните училища, но интерес към него проявиха и ученици от други градове в страната. Отличените творби бяха определени въз основа на класирането, направено от комисия за оценяване в състав: Каролина Неделчева, Елка Атанасова, Мария Кузманова, Незабравка Стоева и Галина Карагьозова.

Победители в конкурса са още Таня Василева, ученичка в 11 клас на Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ и Димана Тотева, 11 клас на 144 СОУ „Народни будители“-София.

„Моят интерес към съдебната система е провокиран от голямото ми желание да уча право. Решил съм да кандидатствам за избраната от мен специалност в СУ “ Св. Климент Охридски“. Сега тече и кандидат-студентската кампания. Разбрах за конкурса от интернет“, сподели за Haskovo.info Томислав. В есето си той е застъпил тезата, че съдебната власт трябва да е независима, защото това гарантира демократичното развитие на държавата. „Безпристрастността и обективното правораздаване са жизненоважни за превръщането на съда в стожер на справедливостта“, казва отличеният зрелостник.

Авторите на трите есета ще получат наградите си в Деня на отворени врати на ВСС на 16 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button