Хасково

Трима автори от региона на „Южна пролет“

"Южна пролет"Трима автори от областта ще участват в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, съобщи Венета Въжарска, главен експерт „Култура“ в общината.

Това са Петя Башева (Хасково) и Николай Колев (Димитровград) за киносценарий и Аднан Адил (Димитровград) – проза.

Кандидатите за бронзовата статуетка „Пегас“ и 1000 лв. от общината са 30. За проза те са 18, поезия – 7, киносценарий – 5, а за литературна критика няма участници.

Най-младият участник е 17-годишният Борислав Николов от Добрич, а най-възрастният е д-р Анастас Иванов на 40 г. от София.

Председател на журито е проф. Боян Биолчев и членове: Иван Павлов, Елена Алексиева, Милена Лилова, Ели Видева и Николай Табаков.

В рамките на литературните дни ще бъде присъдена и наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

20 български издателства ще гостуват на Базар на книгата на пл. „Атлантически“.

Литературните дни се откриват на 23 април. Тогава се открива изложбата „Бяла върволица – черна плетеница“ на Симеон Тодев и Светлозар Петков, насрочена е и премиера на книгата „Пратеник на мъжки времена“, посветена на Григор Вачков. Тук специални гости са авторите Мартина Вачкова и Юрий Дачев. Сред събитията на 24 април е премиерата на книгата „Византия“ от Николай Табаков. Церемонията по връчване на наградите „Южна пролет“ е от 18 часа на 25 април в театър „Иван Димов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button