Хасково

11 хасковски училища представят приема си в Младежкия

Панорама11 училища от Хасково се включиха в панорама на средното образование, която продължава от 14 до 16 април в Младежкия център в областния град.

Това са 7 професионални гимназии, ГПЧЕ „Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“, спортното училище и СОУ „Паисий Хилндарски“.

На щанда на Професионалната гимназия по туризъм (ПГТ) „Александър Паскалев“ ученици демонстрираха уменията си по карвинг. Модерната техника за декорация ще бъде въведена в училището от следващата учебна година. Новата специалност в гимназията е за търговски представители – търговия на едро и дребно с прием след 8 клас. ПГТ ще има прием на 3 паралелки след 7 клас и на 3 след 8 клас. Има и една за задочно обучение.

Новата специалност в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен Втори“ е „Недвижими имоти“. Тук приемът е за общо 4 паралелки след 7 клас и за 3 след 8 клас.

Новата специалност в Професионалната гимназия по транспорт е „Автомобилна мехатроника“ с прием от 7 клас. Училището ще има и прием след 8 клас в още 3 специалности.

Атракция на изложението бе паркираният пред Младежкия модерен трактор „Маккормик“ на Професионалната гимназия по селско стопанство. От новата учебна година школото ще има нова специалност – „Ветеринарен техник“ с прием след 7 и 8 клас. В гимназията приемат още за техник на селскостопанска техника и една задочна паралелка.

Форумът бе открит с музикално-танцов спектакъл с участието на талантливи ученици от гимназиите. Приветствие отправи началникът на образователния инспекторат Мариела Златева. Сред официалните гости бе представител на министерството на образованието – Соня Найденова.

Панорама   Панорама
 Панорама  Панорама
 Панорама  Панорама
 Панорама  Панорама

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button