Хасково

„Орфей“ с награда от фест за патриотични песни

ХорОт участие в X национален фестивал за изпълнители на патриотични песни „Родолюбие“ се завърна Детски хор „Орфей“ при хасковския Младежки център.

Певците отново спечелиха награда – III място във втора възрастова група на категория „Вокални формации“. Младите хасковски певци, ръководени от диригента Елена Цветкова и пианиста Красимира Генева се представиха с песните „Аз съм българче“ по музика на Тодор Попов и „Ду ду бамба“ на Рада Славинска.

Орфейци се състезаваха със състави от музикалното училище в Стара Загора, ГПЧЕ от Русе, групи от София, Челопеч, Велиград, Кърджали и други. Председател на журито бе доц. Етиен Леви.

Фестивалът се организира от МОН, Национален дворец на децата,  община Панагюрище и ОДК-Панагюрище. Той се провежда винаги през април и е под патронажа на кмета на града.

Хор   Хор

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button