Регион

Харманли с фейсбук страница за поезия

Рими от БелоногатаХармналийските поети вече имат официално поле за изява във фейсбук. Страницата е озаглавена „Рими от Белоногата“. Създадена е от Светлана Николова – филолог, журналист и PR, която е родом от Харманли. Целта на страницата е да стимулира и поощрява авторите от града на Белоногата и областта да творят в литературния жанр поезия.

Това ще става с конкурси на различни теми, които периодично ще бъдат обявявани на страницата „Рими от Белоногата“.

Първият конкурс вече е обявен. Той е под надслов „Светът е мост“. Темата на конкурса е почерпена от заглавието на краткия разказ на големия български писател Ангел Каралийчев, публикуван във вестник „Харманлийски обзор“ от 15 февруари 1936 г., а именно „Светът е мост“. Разказът е написан на 13 февруари 1936 г. в Харманли, под магията и очарованието на стария Сводест мост.

В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас от Харманли и областта, с до 2 свои стихотворения. За да се включат в надпреварата трябва да изпратят творбите си на адрес rimi_ot_belonogata@abv.bg до 14 май, 2014 г. включително. За призьорите да предвидени парични награди – 150 лева за първо място, 80 лева – за второ и 50 лева – за трето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button