Регион

„Галаксико“ с 5 стипендии и купата на бургаския кмет

"Галаксико", архивПетима танцьори от димитровградския денс център „Галаксико“ спечелиха стипендии за даровити деца от образователното министерство, съобщи за Haskovo.info хореографът Тихомир Митев.
Това стана на Националния фестивал за класически, съвременни, характерни танци и фрийденс в Бургас. Димитровградчани участваха с 33-ма танцьори и се изявиха с 80 изпълнения. Тяхна конкуренция пък бяха почти само деца от балетни училища.
 
На фестивала се раздават общо 9 стипендии на най-добрите танцьори във възрастовата група над 16 г. Тук отличените от „Галаксико“ са: Ясмин Кирилова, Ива Калицова, Бояна Иванова, Златомир Колев и Ивайло Янев.
 
Ивайло и Ясмин получиха приза за най-талантливи танцьори на фестивала, а 4-годишният Гейбриъл Делчев грабна отличието за любимец на публиката. Той стана трети в характерните танци, където бяха 14 деца на възраст до 8 г. Първи и втори тук са отново таланти на Митев – Парис Кирилова и Илида Илиева. Гергана Консулова и Александра Драгова също се поздравиха със златни медали.
 
Заради отличното си представяне „Галаксико“ за поредна година спечелиха и купата на кмета на Бургас.
 
От 26 до 27 април балетът ще се включи и в хасковския фестивал на камерния танц. По същото време с пет от танцьорите си Тихомир Митев ще участва на международен фест в македонския град Куманово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button