Хасково

Димитровградски гимназисти в българо-норвежка образователна инициатива

ПМГ Иван Вазов4 ученици от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ са включени в българо-норвежки проект за насърчаване на зеленото предприемачество. Кристина Кузева, Даниел Господинов, Божидара Божилова и Наталия Господинова са избрани cpед многото кандидати чрез конкурс.

Заедно със свои връстници те ще получат знания за изграждането на бизнес, отговорен към околната среда, и ще създадат проекти за зелено предприемачество . След онлайн обучителен курс младежи те ще участват в едноседмичен еколагер.

Там те ще представят свои зелени бизнес идеи, а три от най-добрите концепции ще получат подкрепа за практическата им реализация.

Инициативата, която досега няма аналог у нас, е финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство . Основната цел е да се споделят добри практики в сферата на екологичните иновации, да се изгради стабилна международна мрежа между ученици, които да обменят идеи в сферата на опазването на околната среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button