Хасково

Немски ВУЗ кани 4 хасковски абитуриентки на едноседмична визита

ОтличничкиЧетири абитуриентки от ГПЧЕ „Асен Златаров“ се завърнаха от едноседмична визита в германския град Росток.

Мария Латева, Габриела Павлова, Петя Христова и Атанаска Иванова бяха поканени от университета в Росток, който е с 600-годишна история и богати традиции. Домакините поеха изцяло издръжката на момичетата, като ги запознаха с всички факултети, предлаганите специалности и студентския живот там.

ОтличничкиЗа пръв път немските ВУЗ-ове канят гимназисти от Езиковата в Германия. Зрелостничките са били избрани заради отличните си резултати в училище.

Петя сподели, че иска да учи Международни отношения в Хамбург или Росток, Габриела се е насочила към инженерните специалности в Росток или Берлин, а Мария си е избрала икономиката. Те споделиха, че са останали очаровани от условията в Германия.

Тази година за пръв път немските университети ще отпускат стипендии за чуждестранните студенти. Размерът й е 400 евро месечно, като следването в Германия е без такси.

През есента 11-класници от гимназията ще посетят Бавария.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:)
:)
16.04.2014 22:11 22:11

Bravo strahotna statiq ! :)

Анонимен
Анонимен
17.04.2014 22:32 22:32

Страхотни момичета, успех в Германия

Back to top button