Хасково

Меглена Кунева: Кой ще носи отговорност за нереалните подписи?

Реформаторският блокКой ще носи отговорност за нереалните подписи в регистрационните списъци на партиите за предстоящите избори?. Това попита водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева на пресконференция в Хасково.

„Точно преди изборите сега се хвърля поредната димка. Тази димка изписва с пушек следното добре познато изречение: Политиците са много безчестни хора!. Второ изречение: Всинца са маскари!. Значи няма да гласуваме. Добре дошли в страната на платените гласове.“, изложи теорията си Кунева.

Според нея целта на скандала с фалшивите подписи е да погнуси българските граждани и те да не отидат да гласуват.

По думите на Меглена Кунева ако за една партия с 20-25% доверие не е проблем, то за малките партии 1% разклатено доверие е проблем. Защото неотиването до урните ще обслужи интересите на партиите „България без граждани“ и ще съсипе партиите на гражданите, от които е и Реформаторския блок.

Според председателят на предизборния щаб Божидар Лукарски, фалшивите подписи в регистрационните списъци на Реформаторския блок са два, а общият брой внесени – 10000 – много над изискванията. Той обясни, че единият от тези подписи е на активист на „Синьо единство“ е за Реформаторския блок е необяснимо как този подпис е попаднал в техните списъци.  
Меглена Кунева и колегите й не се ангажираха с прогноза за предстоящите евроизбори. Те призоваха гласоподавателите да направят сами своя избор освен ако вече не са купени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
нагласено
нагласено
16.04.2014 20:49 20:49

Ами права е Кунева.Защо не показаха така и подписката на БСПето за референдума за Белене.Там пьк колко фалшиви подписи щяха да се открият.Сто на сто и аз щях да сьм вьтре.

Анонимен
Анонимен
17.04.2014 9:45 9:45

Ами пак е виновен Бойко……Нали ?

Back to top button