Регион

ВСС награди Томислав за брилянтното му есе

ЕсеАбитуриентът от харманлийското СОУ „Неофит Рилски“ Томислав Господинов, който спечели конкурса за есе, обявен от Висшия съдебен съвет (ВСС) днес получи наградите си в София.
 
Както Haskovo.info писа Томислав впечатли журито на съда със своето съчинение на тема „Защо трябва да е независима съдебната власт?“ и заслужи първото място заедно с две 11-класнички от столични училища.
 
Господинов сподели, че интереса му към съдебната система е провокиран от голямото ми желание да учи право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В есето си той е застъпил тезата, че съдебната власт трябва да е независима, защото това гарантира демократичното развитие на държавата.
 
Председателят на комисия „Публична комуникация“ във ВСС Магдалена Лазарова поздрави участниците в Деня на отворени врати като в словото си цитира част от наградената творба на Томислав Господинов.
 
При връчване на наградите, членът на ВСС Галина Карагьозова подчерта, че комисията, оценила есетата е била затруднена в избора, тъй като всички творби се отличават със задълбоченост и интелигентен поглед към поставената тема. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button