Хасково

Отложиха делото срещу братоубиеца Ванчо Костов

Обвиняем, архивДелото за убийство срещу хасковлията Ванчо Костов, който миналата година намушка с нож брат си Павел, бе отложено.

Haskovo.info припомня, че драмата се разигра малко преди 20 часа на 1 юли 2013-а в семейната къща на бул. „Васил Левски“ в Хасково. По думите на Ванчо, той не е искал да убие брат си. По време на скандал в дома им той бил ударен в главата с твърд предмет, тогава се обърнал и намушкал брат си с ножа, който държал в ръка. Ванчо искал просто да прекрати скандала, тъй като му било омръзнало от пререкания. През месеците преди това в дома им била викана полиция най-малко 5 пъти.

В хода на досъдебното производство Костов се е признал за виновен и на днешното съдебно заседание делото трябваше да тръгне по съкратеното производство. Адв. Добри Рангелов обаче поиска делото да се върне на прокуратурата, защото в обвинителния акт са използвани показанията на майката на обвиняемия Керанка, събрани при първия разпит. Рангелов каза, че при второто разпитване тя е отказала да свидетелства.

Съдът обаче не уважи искането на защитата. Тогава адв. Рангелов поиска делото да бъде гледано по общия ред с разпита на всички свидетели и вещи лица.

Съдия Боряна Бончева уважи това искане и насрочи следващото заседание за 22 май от 9.30 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button