Хасково

Трима ученици от ФСГ приети без изпит в Стопанската академия в Свищов

УченицитеДванайсетокласничките Ива Гинчева и Нели Костадинова и единайсетокласникът Юсуф Насуф от Финансово – стопанската гимназия в Хасково вече са приети без кандидатстудентски изпит в Стопанска академия „Д.А. Ценов“ – Свищов.

Бъдещите икономисти ще могат да учат в избрана от тях специалност, съобщиха за Haskovo.info от гимназията.

Ива, Нели и Юсуф спечелиха това си право с доброто си представяне на провелото се преди дни Национално ученическо състезание по икономика в Свищов. Възпитаниците на Финансово – стопанската гимназия станаха трети в отборното класиране в направление „Счетоводство“. Те са решавали тест от 30 въпроса като е трябвало да демонстрират знания, свързани с осчетоводяване на приходи и разходи в различни производствени предприятия, взимания от клиенти за извършени услуги, представяне на финансови отчети и други дейности, свързани със Закона за счетоводството и приложимите счетоводни стандарти, обясни директорът на ФСГ „Атанас Буров“ Цанков Цанков.

В състезанието участваха ученици от Благоевград, Бургас, Велико Търново,Видин, Горна Оряховица, Добрич, Пловдив, Свищов, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Шумен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jfghj
jfghj
17.04.2014 16:12 16:12

bravo mnogo uspehi

NORDLAND73
NORDLAND73
18.04.2014 8:23 8:23

Браво на девойките!!!!!!! И на тези, които са ги подготвили – ПОКЛОН!!!!

Back to top button