Хасково

Предлагат двама за почетни граждани на Хасково

ЗнациДве предложения за почетен гражданин на Хасково ще разгледа общинският съвет на заседанието си на 25 април.

Първото е на проф. д-р Ексапет Караханян – Джамбазова, специалист по педиатрия и детска ендокринология. Професорът е родена през 1932 г. в Хасково и през целия си професионален живот се е стремяла към новаторство. Тя организира мащабни епидемиологични проучвания за откриване на ендокринни заболявания сред децата от яслите, градините и училищата в Хасково. Въвежда нови диагностични и терапевтични методи в клиничната си дейност. Проф. Караханян е специализирала в Германия, Англия, Дания и Швеция.

Второто предложение е на Георги Сапунаров. Както Haskovo.info писа, тук инициативата е на Тракийското дружество, а вносител е съветникът от БСП Димитър Шалапатов.

На сесията ще бъде разгледан и правилник за почетните отличия и звания на Хасково. В него освен званието „Почетен гражданин на град Хасково“ се предвижда и отличие „Почетен знак на град Хасково“. С отличието общинският съвет ще удостоява български и чуждестранни граждани, юридически лица и институции, които имат съществен принос за развитието на града и заслуги към неговите граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button