Хасково

Братята Балтаджиеви първенци от Великденското математическо състезание

Награди

Светослав и Любен Балтаджиеви

Братята Светослав и Любен Балтаджиеви станаха първенци от Великденското математическо състезание в своите възрастови групи.

Светослав, който е ученик в ОУ „Св. Климент Охридски“ е първи при второкласниците с 68 т., а Любен, който е 5 клас в ПМГ „Боян Петканчин“ е на върха с 75 т.

При първолаците първи е Виктор Цеков от ОУ „Св. Климент Охридски“ с 56 т.

Две първи места с равен брой точки – по 66, има при третокласниците. Това са Радослав Чобанов – ОУ „Св. Климент Охридски“ и Марина Господинова – ОУ „Любен Кравелов“.

Победителка при учениците от 4 клас със 70 т. е Дарена Георгиева от ОУ „Христо Смирненски“. Таня Петкова от ПМГ „Боян Петканчин“ е №1 за 6 клас с 44 т. При 7-класниците първа с 67 т. е Ралица Тенчева от ОУ „Любен Каравелов“. За 8, 9 и 10 клас първенците са от ПМГ: Ралица Манолова (59 т.), Димитър Николов (63 т.) и Александър Шумаков (61 т.).

Трима победители има при 11-класниците, които също са от Математическата и са с по 75 т. Това са: Кристиян Ангелов, Живко Милчев и Димитър Ряпов.

При зрелостниците на върха със 70 точки е Борислав Гачев от ПМГ.

В състезанието за първи път участваха ученички от ФСГ „Атанас Буров“, които бяха поощрени.

Грамота взе и Александър Жеков, който въпреки че още е в ЦДГ 10 се явява на математическите състезания, организирани от СМБ, в групата на първокласниците.

Haskovo.info припомня, че Великденското математическо състезание се проведе на 12 април в хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“, където задачи решаваха близо 700 деца.

Награди   Награди
 Награди  Награди
 Награди  Награди

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button