Регион

Абитуриентка от Езиковата влиза с първи резултат в олимпиадата по гражданско образование

Олимпиада

Дарина Пейчева

Абитуриентката от димитровградската Езикова гимназия „Иван Богоров“ Дарина Пейчева е класирана с най-добър резултат от всички 42 допуснати до Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование.

Състезанието ще се проведе от 9-11 май, а ученичката на Тодор Тодоров е с най-много точки – 93.5 от първия кръг в трета възрастова група.
 
„За първи път участвам на олимпиадата по гражданско образование и съм приятно изненадана от класирането. На втория кръг ще трябва да защитим проектите си, въз основа на които сме класирани до сега. След това ще има практическа задача – решаване на казус и от тези два компонента ще се изгради окончателната ни оценка от представянето“, сподели за Haskovo.info Дарина.
 
Сред класираните за националния кръг са още три момичета от региона, които също са от Димитровград. Това са Елеонора Райкова (81.5 т.), 12 клас в ЕГ „Иван Богоров“ с учител Бистра Жекова и 11-класничките в ПМГ „Иван Вазов“ с учител Тодор Тодоров – Елица Господинова (82.5) и Николина Георгиева (77,5).
 
Haskovo.info припомня, че преди седмица Николина стана лауреат на Националната олимпиада по философия, която се проведе в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button