Хасково

Монтираха шатрите за базара на книгата, от утре гостуват 20 издателства

БазарОт общината вече монтираха шатрите, които ще подслонят 20 български издателства на хасковския пл. „Атлантически“.

Базарът на книгата, който е в рамките на литературните дни „Южна пролет“ се открива утре, 23 април, на обяд.

Както Haskovo.info писа, трима автори от региона ще участват в Националния конкурс за дебютна литература. Това са Петя Башева (Хасково) и Николай Колев (Димитровград) за киносценарий и Аднан Адил (Димитровград) – проза.

Кандидатите за бронзовата статуетка „Пегас“ и 1000 лв. от общината са 30. За проза те са 18, поезия – 7, киносценарий – 5, а за литературна критика няма участници. Най-младият участник е 17-годишният Борислав Николов от Добрич, а най-възрастният е д-р Анастас Иванов на 40 г. от София. Председател на журито е проф. Боян Биолчев и членове: Иван Павлов, Елена Алексиева, Милена Лилова, Ели Видева и Николай Табаков.

В рамките на литературните дни ще бъде присъдена и наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Церемонията по връчване на наградите „Южна пролет“ е от 18 часа на 25 април в театър „Иван Димов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button