Хасково

3 общини с финансиране от Министерството на инвестиционното проектиране

ИлюстрацияМинистерство на инвестиционното проектиране осигурява частично финансиране на общините Свиленград, Минерални бани и Стамболово за изработване на задание за общ устройствен план. Всяка от общините ще получи 70% от стойността на договореното задание.

Финансовата и методическа помощ, която експертите от министерството оказват на местната администрация, ще продължи и през втория етап. Тогава общините ще имат възможността да кандидатстват за финансиране за изработване на същинския проект.

Редът и условията за достъп до частично финансиране са изготвени от Министерството на инвестиционното проектиране съвместно с Националното сдружение на общините.

По данни на министерството към момента само около 25 на сто от общините у нас имат общи устройствени планове. Крайният срок, заложен в закона, е 2016 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.04.2014 10:34 10:34

ДПС,ДПС,ДПС…..:(:(:(

Back to top button