Хасково

Раздават на хасковските училища помагало по история от времето на Царство България

ВМРО - БНДПомагало по история за ученици от времето на Царство България, разпространявано до 1933 година, ще получат всички училища в община Хасково. Той е произведено от ВМРО – БНД. Помагалото се разпространява безплатно и цели да задълбочи знанията на децата по българска история, тъй като в учебниците било заделено твърде малко място, съобщи на пресконференция днес областният председател на ВМРО – БНД Антон Андонов.

Историческото пособие проследява родната история от основаването на българската държава през 681 г. до Първата световна война. Помагалото е с размери 200 х 70 см., съдържа цветни портрети на значими личности, карти и информация.

ВМРО - БНДНа пресконференцията днес председателят на националната женска организация на партията д-р Султанка Петрова представи демографската политика на ВМРО – БНД. Според нея държавата ни се нуждае от пълен рестарт на социалната система. Според д-р Петрова е недопустимо 16-годишна ромка с 3 деца на получава месечни помощи от 1100 лева и наред с това майка й да получава детски надбавки. В същото време една образована българска да отглежда двете си деца със заплата от 350 лева.

България е единствената страна в ЕС, която няма семейна политика.„, заяви д-р Петрова. Според нея социалната реформа трябва да започне от грижата за майката. Да се даде възможност на една жена да се развива професионално и да гледа своите деца. „Не може неграмотните хора да живеят на гърба на грамотните. Тези, които искат да се развиват не могат, защото получават тези, които са свикнали да мързелуват„, коментира Султанка Петрова.

От ВМРО – БНД ще внесат предложенията си за промени в социалната политика в Министерството на труда и социалната политика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button