Хасково

19 издателства с над 3600 книги на базара в Хасково

Базар19 български издателства се включиха в открития днес от председателя на общинския съвет Иван Иванов базар на книгата на хасковския пл. „Атлантически“.

Традиционната проява е в рамките на 42-то издание на Литературните дни „Южна пролет“, а в шатрите на издателствата се предлагат над 3600 книги. Повечето от тях се продават с намаления от 20-30%, а някои дори и повече – има и книги за левче. Има шатра с книги на дебютантите, такива с детска и езотерична литература, къде се продават минерали и кристали.

БазарНепосредствено до базара може да бъде видяна изложбата „Хасково – спомени в снимки“.

Официалното откриване на празника ще бъде днес от 18 часа пред театър „Иван Димов“. Час по-рано галерия „Форум“ ще отвори врати за изложбата „Бяла върволица – черна плетеница“ на Симеон Тодев и Светлозар Петков, за по-късно е насрочена премиера на книгата „Пратеник на мъжки времена“, посветена на Григор Вачков със специални гости – авторите Мартина Вачкова и Юрий Дачев.

Утре от 19.30 часа пък групата от млади хасковски поети и писатели „Мастилен свят“ ще направи литературно четене в книжарницата на пл. „Атлантически“.

Базар  Базар 
 

Базар

Александрина Киркова и Мария Добчева от „Мастилен свят“
 Базар
 Базар  Базар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button