Хасково

5 000 лв. „спъват“ талантите от „Тракийка“ от участие в международен фестивал

ТракийкаПокана за участие в международния фестивал MAKFOLK са отправили организаторите към фолклорна формация „Тракийка“ при ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково. Форумът ще се проведе през месец юни в Лидо ди Йезоло, Италия.

За да могат хасковските деца да представят България и града ни на международна сцена обаче са им необходими 5 000 лева.

В тази връзка ръководителят на „Тракийка“ Анета Балтова е изпратила писма до  хасковски фирми с молба за помощ.

Тракийка„Всяко нещо в света се заплаща, така и пътуването до там и обратно, хотелът и храната също. Ние не сме комерсиална група и по никакъв начин не сме свързани така, че да поемеме сами този разход“, пише в писмото Балтова. Тя се надява до край на май средствата да бъдат събрани, за да могат възпитаниците на „Тракийка“ да отпътуват за Италия.

Междувременно децата от фолклорната формация продължават да развиват своя талант. Само преди дни 10-годишната Донна Латева записа в студио тракийска песен, която скоро ще бъде клипирана на Извора на Белоногата.

ТракийкаКакто Haskovo.info писа другите възпитаници на „Тракийка“ – Джани, Яница и близначките Памела и Габриела Драгиеви също имат клипирани песни, които се излъчват в предаването „Децата на България“ по Фолклор ТВ.

През февруари списание „bwm“ също писа за успехите на децата от „Тракийка“ и техният ръководител Анета Балтова. Идеите за популяризиране на българската народна песен от Тракия, Родопите и Пирин на децата от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково не спират.

Със следващия брой на списание „bmw“ ще се разпространява и диск с 13 песни, записани от възпитаниците на местната фолклорна формация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин на Хасково
Гражданин на Хасково
24.04.2014 14:30 14:30

До колкото знам в Хасково има не само формации като „Тракийка“, но и няколко фолклорни ансамбли и то детски, които ежегодно пътуват за участие във фестивали в чужбина и представят достойно града и страната ни. Родителите на децата обаче сами поемат разходите по пътуването .Нека и родителите на тези деца да поемат разходите.

ГРАЖДАНКА ОТ ХАСКОВО
ГРАЖДАНКА ОТ ХАСКОВО
24.04.2014 22:58 22:58

Г-н Гражданин на Хасково , препоръчвам Ви да се присъедините към фейсбук страницата – Реклама на Хасково! Haskowo tourist destination. Благодаря Ви в аванс , че ще го направите! :D

Back to top button