Хасково

Търсят биохимик в Пловдив по делото за убийството на Джоко Америката

Дело

Анастас Симеонов

Липсата на биохимик в Хасково отложи днешното съдебно заседание по делото за убийството на Георги Георгиев-Джоко Америката.

Специалистът трябва да направи експертиза на косми от трупа на жертвата по искане на адвокатите на обвиняемия Анастас Симеонов-Рента. Целта на експертизата е да се установи наличието в тях на наркотични вещества и психотропни лекарства.

До тук се стигна след като Симеонов разказа пред съда на заседанието на 14 март, че в нощта на 31 срещу 1 януари 2013 г. Георгиев е пристигнал у тях пиян с главоболие и е поискал хапче. По думите на Рента, Джоко е изпил хапчето „Лепонекс“, което било предписано на Симеонов при престоя му в психодиспансера в Болярово. Според него хапчето предизвиквало блокиране на носоглътката, защото той имал подобни симптоми при един от приемите.

Haskovo.info припомня, че Анастас Симеонов е обвинен, че на 1 януари 2013 г. умишлено е умъртвил Георги Георгиев в дома си на хасковския пл. „Свобода“. Двамата мъже запивали там в новогодишната нощ. Приятелката на Симеонов – Ваня Лилянова е обвинена в това, че се е опитала да прикрие Анастас в дните до 3 януари.

Сега биохимик ще бъде търсен в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, който трябва да изготви експертизата до 5 юни, за когато е насрочено следващото съдебно заседание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button