Хасково

Фестивалът на Камерния танц тази година без категории

ПресконференциятаХІІ Фестивал на камерния танц ще събере в Хасково над 25 състава от 19 града от страната през уикенда.

Тази година форумът ще се проведе от 25 до 27 април в залата на Младежки център – Хасково и ще бъде в камерен формат, обясниха организаторите.

Танцьорите ще бъдат разделени по възрастови групи, но не и по категории. Така солата, дуетите и груповите изпълнения ще се състезават в една танцова категория. „Тежестта ще падне върху изпълнението. Ако танцът има достойнство, той ще бъде оценен дори и да е изпълнен от един участник“, коментира хореографът Васко Димов.

Стиловете, в които участниците ще мерят сили са народни танци, класически балет, характерни и съвременни танци. Участниците ще бъдат оценявани от жури с председател доц. Бисер Деянов – балетист и преподавател в Пловдивската академия за музикално и танцово изкуство и членове: Силвия Малинова – педагог, хореограф, балетист и дългогодишен солист на Националното училище по изкуства в Русе и Васил Василев – директор на Дома на културата в Кърджали и ръководител на Музикално-танцовият ансамбъл при Дома.

Във всяка от четирите танцови категории, класираните на първо, второ и трето място ще получат купи и парични награди. Ще бъде връчена и купата на кмета на Хасково по преценка на журито, коментира директорът на Младежкия център Елена Цветкова. Тази година участниците във фестивала не заплащат такса участие. Това се прави с цел форумът да стане част от Националния календар за извънкласни дейности на Министерството на образованието, допълни Цветкова.

Haskovo.info e медиен партньор на фестивала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.04.2014 14:10 14:10

Залата на Младежки център – Хасково е малка , и как ще се оценяват толкова различни танци ? Пълна пародия !

Анонимен
Анонимен
24.04.2014 15:38 15:38

Ами как? Много лесно. Съдиите ще си плюят на пръстите и ще пишат някакви оценки. Този фестивал намирисва на художествената самодейност от миналия век. Ама няма лошо, като има кой да се води по акъла на невежите, ще провалят един от малкото стойностни неща в града.

Анонимен
Анонимен
26.04.2014 18:00 18:00

Пълна простотия! Пародия на фестивал.

Анонимен
Анонимен
26.04.2014 18:01 18:01

Така си беше!!!!!
Пълна ПАРОДИЯ!!!!!

Back to top button