Хасково

Нова експертиза отложи делото за катастрофата на бул. „Илинден“

Делото

Алекс Кутетеров

Нова съдебно – медицинска експретиза отложи днес делото за катастрофата на бул. „Илинден“ в Хасково, при която в малките часове на 16 юни 2012 година загина 19-годишният Антон Колев.

Той заедно с трима свои връстници се возел в джип „Мазда“. Според държавното обвинение колата била управлявана от 20-годишният Алекс Кутетеров със 118 километра в час. Младежите се движели по бул. „Васил Левски“ в Хасково. При опит да завият по бул. „Илинден“, Алекс изгубил контрол над колата, ударил се в парапета на моста, а след това в крайпътно дърво. Автомобилът се обърнал по таван на платното.

При катастрофата на място загинал 19-годишният Антон Колев, който само преди дни отпразнувал абитуриентския си бал. В колата са пътували и две момичета – Мис Хасково 2011 Джулия Трендафилова и Даниела Вълчева от Финансово – стопанската гимназия. Джулия била с разбит череп и контузия на белите дробове. Шофьорът Алекс Кутетеров бил със счупени прешлени и наранявания на главата. Даниела Вълчева се отървала с контузни рани по главата и гърдите. По-късно стана ясно, че младият шофьор е застанал зад волана в нетрезво състояние. Взетите проби след повече от 2 часа след катастрофата показали наличие на 1,7 промила алкохол в кръвта.

Делото

Джулия Трендафилова

Назначената днес съдебно – медицинска експертиза трябва да даде отговор на въпросите какво е влиянието на приложената медицинска терапия върху концентрацията на алкохол в кръвта на Алекс от времето на катастрофата до 4:45 часа, когато му е била взета кръвната проба и каква е била концентрацията на алкохол в кръвта му към часа на транспротното произшествие по формулата на Видмарк.

Тричленният съдийски състав с председател Миглена Тянкова отхвърли искането на защитата на Алекс за назначаване на повторна комплексна автотехническа експертиза въпреки, че адвокатът на Алекс недвусмислено заяви в съдебната зала, че изводите от комплексната експертиза са неправилни.

Междувременно в залата стана ясно, че паралелно с назначената експертиза от съда, семейството на Алекс Кутетеров е поръчало частна експертиза. От изводите й става ясно, че шофьор на „Маздата“ в трагичната нощ не е бил Алекс, а Джулия. Заключенията са на проф. Станимир Карапетков – един от известните автоексперти в страната.

В същото време приетата днес от съда комплексна експертиза, изготвена от вещите лица д-р Христо Еленски, Христо Русев и Станимир Петков сочи за шофьор на автомобила Алекс Кутетеров. Учудващото в случая е, че изчисленията в комплексната експертиза са направени на базата на литература, издадена от въпросния проф. Карапетков.

Частната експертиза няма доказателствена стойност. Тя бе само разгледана и представена от адвоката на Джулия – Кирил Керанов, който пожела да я покаже с мотива да не бъде обвинен в „голословничество„. Керанов обяви, че е готов да представи и телефонен запис, в която Алекс предлага на Джулия сумата от 5000 евро, за да натопи пред съда починалия Антон като заяви, че той е шофирал автомобила във въпросната нощ.

Следващото заседание по делото е на 5 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button