Регион

Прокуратурата проверява 20 роми, самонастанили се в селско училище

Училище20 роми са се настанили в сградата на бивше училище в хасковското село Долно Войводино и вече години наред живеят там.

След жалби на местни хора са образувани проверки в прокуратурата и общината. Според кметския наместник Георги Георгиев пък по този начин се поддържа самата сграда.

Най-малко 10 възрастни и 10 деца обитават някогашните учебни стаи в Долно Войводино от поне 4 г. Това се случило след като къщата, в която живеели се срутила. Според самите тях не случайно.

Така с позволението на тогавашния кмет ромите се настанили в училището. Според сегашния това е добра идея.

УчилищеВ сградата без ток и вода ромите отглеждат децата си, част от които под 1 годинка. Издържат се предимно с гледане на тютюн.

Въпреки че до медиите са изпратени сигнали, че ромите тормозят жителите на селото и крадат, никой тук не се оплаква от семействата. Справка в полицията също показва, че срещу ромите няма официални жалби, няма и регистрирани кражби в последните 2 г. Мъжете в семейството обаче имат куп актове за шофиране без книжка и застраховка. В същото време в прокуратурата е започнала проверка за самоуправство, заплахи за убийство и съжителство на семейни начала с непълнолетни.

От община Хасково, която е собственик на сградата заявиха, че тепърва ще проверяват ситуацията.

Училище   Училище
 Училище  Училище
 Училище  Училище

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
енимахленски
енимахленски
09.05.2014 18:00 18:00

кмета г георгиев гошката будака го познавам когато беше в работилницата в книжовник Като го гледам и той е остарял -годините се изтърколиха

БАТ САЛИТО
БАТ САЛИТО
11.05.2014 8:31 8:31

Щом са самонастанили се вънка от землянката,мамка им мръсна.
Аз може да искам да се „самонастаня“в президенството,при плевнята,някой ще ми даде ли???

Back to top button