Хасково

5 общини с пари за проекти за чиста околна среда

ИлюстрацияОбщина Стамболово е с най-много проекти в Хасковска област, спечелени в националния конкурс „Обичам природата и аз участвам“, който бе обявен от екоминистерството.

Осигурено е финансирането на екопарк в село Долно Ботево. Началното училище там пък ще обнови спортната си площадка. В Рабово ще имат зона за отдих и кът за игра, а в Пчелари – зелен кът за почивка и забавление. Финансиран е и проектът на НУ „Св. Кирил и Методий“ в Жълти бряг. Тамошната  целодневна  детска градина  ще получи нови съоръжения за игра на открито.

Хасковските села Войводово, Текето, Маслиново и Широка поляна  ще имат благоустроени и хигиенизира зани за отдих. Кметството в Мандра е нарекло проекта си „Да направим селото красиво и приятно за всички“. Финансова подкрепа получават и „зелените“ идеи на училището в Долно Големанци.

СОУ „Асен Златаров“ в  Минерани бани ще използва сумата, за да облагороди училищния двор. В тази община е класиран и проектът „Училището и природата“ на СОУ „Христо Ботев“ в Караманци.

В списъка на финансираните детски градини е и ЦДГ „Детски свят“-Харманли. Общината ще обнови площада в село Българин.

Община Маджарово спечели проект за реконструкция на парка и площад в Ефрем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Estilo
Estilo
15.05.2014 18:47 18:47

Estestweno samo za turskite sela i ob6tini.Ostavka gadove mrysni,turcizirahte dyrjavata ni.

бенифициент
бенифициент
15.05.2014 19:09 19:09

абе в тия села има ли още хора

Back to top button