Водачът на листата на ГЕРБ: От изборите в неделя зависи къде е мястото и бъдещето на България

ГЕРБОт изборите в неделя в голяма степен ще зависи къде е мястото и къде е бъдещето на България, заяви днес в Хасково водачът на листата на ГЕРБ с кандидати за депутати в Европейския парламент Томислав Дончев.

До голяма степен резултатът от тези избори ще се чете – дали България иска да бъде в Европа или в някаква друга геополитическа гравитация, смята той.
По думите на Дончев в неделя гражданите на България имат да издържат един много труден тест. И той е – дали България ще си позволи да бъде купена и измамена.

„Това е тест за имунната система на гражданското общество и аз съм убеден, че България ще го издържи, защото вярван в българите“, каза той.
Според Томислав Дончев идеята за Европа на две скорости е отстъпление от Европа. Той смята, че това е проява на малодушие и отказ от нормалното развитие на Европа.

„Позицията ми е категорична. Знам, че в определени държави членки има подобни настроения – отдавам ги не на някакво принципно решение, а на травмите от кризата. Факт е, че по време на кризата някои държави се опитаха да се свият в себе си, видяхме белези на протекционизъм, на намаляване на вярата в Европа. Мисля, че реално след кризисните времена, които вече властват в Европа, за разлика от България, подобни настроения ще изчезват и ще се върнем към стария принцип, че само обединени сме по-силни“, заяви той.

ГЕРБВодачът на листата на ГЕРБ е убеден, че кандидатите за евродепутати на партията са най-добрият екип, който може да защитава интересите на България в Европейския парламент.

Първо, защото сме истински – не се опитваме да се правим на някои, които не сме, посочи той една от причините.
„На второ място – за разлика от другите можем да ходим по тротоарите, а не само – по облаците“, добави Дончев. По думите му през последните седмици той е посетил над сто населени места.

„На трето място – защото можем, но не само като самочувствие, а защото сме доказали , че можем, имаме опит на всякакви нива. Мога да започна – колкото й да е нескромно, със самия мен –  бил съм кмет, бил съм министър, сега съм народен представител. Преди това съм бил експерт. Мога „да доведа Европа“ до всеки човек и до всяко малко населено място, защото знам Европа от всички гледни точки“, посочи той.

Томислав Дончев коментира и поведението на народния представител от ГЕРБ Даниел Георгиев. Според Дончев това е изключително лош сигнал за политиците изобщо.    

„Безспорно, като изключим чисто персоналната драма, това е изключително лош сигнал за политиците изобщо. И после искате хората да имат доверие на Народното събрание като институция“, отбеляза той.

Тук същественият въпрос за мен е не какво прави този млад мъж в момента, а какво прави при нас, каза в заключение водачът на листата на ГЕРБ.

При посещението си в Хасково Томислав Дончев се срещна с граждани на мобилна предизборна шатра. Той бе придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ Делян Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button