Регион

11-класничката Николина гласува за първи път за европейските ценности

Глас11-класничката от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ Николина Георгиева гласува за първи път в живота си на днешните избори за Европейски парламент.

Гимназистката сподели за Haskovo.info, че е навършила 18 г. на 20 януари тази година. Момичето гласува в димитровградската секция номер 38.

„Гласувам, защото смятам, че така хората показват гражданската си активност. Дадох своя глас за Европа, за основните демократични принципи и права, едно от които е правото на глас“, заяви след като упражни своя вот Николина.

ГласНа 23 май димитровградчанката е посетила конференция в София, посветена на евроизборите. За момичето всички млади хора трябва да гласуват за да се заявят за европейските ценности.

Днес Георгиева гласува заедно със своя по-голям брат Стоян, който следва дентална медицина в Пловдив. Николина иска да кандидатства архитектура в София. Сега тя е председател на общинския ученически парламент, а както Haskovo.info писа талантливата гимназистка стана лауреат на Националната олимпиада по философия и се представи силно на Националния кръг по гражданско образование.

В 38-а секция до 10.20 часа бяха гласували 90 човека от общо 819 избиратели по списък.

Глас  Глас 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Ганьо
Бай Ганьо
25.05.2014 15:28 15:28

ЕВропейска ценност – Кончита Вурст!

Back to top button