Регион

В Любимец санират училище за 360 бона

ЛюбимецНачално училище „Христо Ботев“ в Любимец е поредният обект, който ще бъде ремонтиран със средства по европейски програми, съобщават от кметството.

Днес, с официална церемония и тържествен водосвет в двора на училището се откри ремонта и обновлението на сградата. Проектът е по трансгранично сътрудничество и е за 360 493 лв. Срокът за изпълнение е 3 месеца от откриването на строителната площадка, като по този начин няма да се пречи на учебните занятия на децата.

В началото на тържествената част кметът Анастас Анастасов обясни какво включва изпълнението на дейностите: подобряване на енергийната ефективност на цялото училище с подмяна на дограмата там, където не е сменяна, монтиране на подпрозоречни первази, вътрешно боядисване на ремонтираните участъци, топлоизолация на цялата сграда и нова мазилка, поставяне на нови улуци и водосточни тръби.

ЛюбимецВ проекта е залегнало да се подмени и отоплението на класните стаи. Досегашните печки, пригодени за отопление с твърдо гориво, ще останат в историята и базата ще се отоплява с нова инсталация с автоматизиран водогреен котел за изгаряне на дървесни пелети.

После Анастасов заедно със строителя Боян Бузов и директора на училището Донка Козалиева дадоха старт на ремонта с лисването на менче с вода и пожелание за качествено и навременно изпълнение на дейностите.

Освен ремонти, в проекта е залегнало да се проведат множество съвместни спортни мероприятия между учениците от школото и деца от турската община Люлебургас.

Възпитаниците на училището изненадаха гостите с кратка музикално-артистична програма и така направиха празника още по-приятен и весел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ккну
ккну
30.05.2014 20:29 20:29

A direktorkata, koiato razsledvaha za korupcia, dalaveri, vrazki i oshte neshto!

:)
:)
09.07.2014 23:45 23:45

Завистта е обвзела животеца ви..

Back to top button