Хасково

Отвод на психиатър и смърт на свидетел по делото за убийството на Джоко Америката

Дело, архивОтвод на вещото лице психиатърът д-р Радка Топалова от състава на комплексната експертиза, която трябваше да излезе със заключение бе причина за отлагането на делото за убийството на Георги Георгиев-Джоко Америката.

Заради отвода и скорошната замяна с друг психиатър вещите лица поискаха от съда повече време за изготвянето на експертизата, което бе уважено. Целта на експертизата е да се установи наличието на наркотични вещества и психотропни лекарства в косми от трупа на жертвата. Тя бе поискана от адвокатите на обвиняемия Анастас Николов-Рента.

Междувременно стана ясно, че свидетелят по делото Динко Димитров е починал на 16 февруари. Тогава бе открит труп на мъж в необитавана къща на хасковската ул. „Враня“, който след ДНК-експертиза се е оказал на Димитров.

Haskovo.info припомня, че Анастас Симеонов е обвинен, че на 1 януари 2013 г. умишлено е умъртвил Георги Георгиев в дома си на хасковския пл. „Свобода“. Двамата мъже запивали там в новогодишната нощ. Приятелката на Симеонов – Ваня Лилянова е обвинена в това, че се е опитала да прикрие Анастас в дните до 3 януари.

Съдът насрочи следващото заседание за 4 юли от 10 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ди
Ди
05.06.2014 16:33 16:33

„указал“ и „оказал“ са две различни думи Деянчо.

jeusa
jeusa
05.06.2014 20:08 20:08

koi e tozi dinko dimitrov

анонимен
анонимен
23.11.2018 11:44 11:44

Изключително некомпетентен психиатър д-р Радка Топалова. Никога не стъпвайте там и се молете да не попадне Ваш близък при нея. Може явно да вкарва здрави хора в психиатрията, а моята баба, която ни наряза и гаси цигара, същата тази заключи, че даже не се нуждае от преглед. Много бързаше, имала проблеми и тичайки си тръгна.

Back to top button