Регион

„Братолюбие“ чества 130-годишен юбилей

КонцертС богата и наситена културна програма читалище „Братолюбие-1884“ отбеляза своята 130-годишнина, съобщават от община Любимец.

Дългоочакваният юбилей бе на 6 юни и премина под надслов „130 нюанса култура“. Честването съвпадна и с приключването на ремонта на сградата на читалището. В тази връзка, началото на тържеството започна с официална церемония по откриване на реновираната сграда на културния център.

Във фоайето на читалището гостите бяха посрещнати от предварително подготвената изненада – новоизградено пано, изработено от родолюбивите жени Таня Нинева и Вария Валериева. За четири месеца, с помощта на Гинка Рогачева и Милена Бозалиева, те изцяло пресъздадоха най-важните сгради и забележителности в града – читалище, църква, училища, административни и обществени сгради, връх „Шейновец“, скалния комплекс „Глухите камъни“, моста над р. Марица и др. Всичко това бе подплатено с богатството на Любимец – пшеница, царевица, слънчоглед, местни плодове и зеленчуци и цветя. В най-високата част на паното авторките са изобразили бели гълъби – символи на жизненост, светлина и мир, които да закрилят българския дух, традиции и култура.

Друг акцент бе изложбата на рисунки на деца от Арт Клуб „Креатив“, посветена на юбилея. Тя бе озаглавена „Любимец в багри“ и включваше повече от 20 рисунки, на които бе изобразен погледа на децата за града.

След това всички се отправиха към концертната зала, където самодейците успяха да превърнат читалищната сцена във феерия от музика, танци, ритъм и веселие. В грандиозния концерт взеха участие всички групи към читалището: ТС „Сакарче“, ТС „Сакарци“, Женска певческа група, Детска школа по народно пеене, модерните балети „Амейзинг“ и „Ейнджъл“, ТК за хора „Ритъм“, Мажоретен клуб „50+“, Виктор Алеков, като и индивидуалната изпълнителка Рая Мехмедкайе.

 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
....
....
11.06.2014 12:37 12:37

Но не е Вария Валериева,а е МАРИЯ Валериева.

Back to top button