Хасково

Началните учителски заплати скачат с 6% от 1 юли

КНСБДо 6% увеличение на началната работна заплата в средното образование са договорили късно вчера синдикатите и министърът на образованието Анелия Клисарова. Това съобщи на пресконференция днес в Хасково президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Синдикалистът заяви, че увeличението ще е за 23 500 учители. Предвижда се още обезщетенията при пенсиониране на учителите да са увеличат от 6 на 8 заплати, както и изравняване на нормативите на учителите, което ще осигури допълнително 200 работни места. Димитров каза, че Клисарова е демонстрирала политическа воля, но сега се очаква и подписа й.

От КНСБ са приели декларация, с която настояват да бъдат включени в консултациите при президента във връзка с предсрочните парламентарни избори и законодателните промени. Президентът на КНСБ каза, че ще настоява за промени в социалната сфера и тази на доходите, където според него кабинетът „Орешарски“ се е провалил. Синдикалистите ще искат още увеличаване на минималната работна заплата от 1 януари 2015 г. на 400 лв., както и криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Димитров приветства провеждането на предсрочни парламентарни избори, като каза, че пресконференцията на Лютви Местан след евровота е дръпнала спусъка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button