Регион

Децата на бежанците в Пъстрогор пеят и рецитират на български

ПразникДецата на бежанците, настанени в Транзитен център в с. Пъстрогор показаха, че могат успешно да научат български език.

На Световния ден на бежанеца – 20 юни те представиха драматизация на приказката за гъбката, пяха песента за Червената шапчица, рецитираха популярни детски стихове от български автори.

Учителките Елена Грозева и Огнянка Петрова дават на децата начална представа за комуникативните възможности на българския език за употреба в ежедневието, а целта е чрез езика да се интегрират към новата за тях културна, етническа и религиозна среда, споделиха представители на „Каритас България“, които подпомагат обучението. На тях, както и на представителите на държавни и общински структури в Свиленград и на БЧК , Върховния комисариат на бежанците към ООН, Европейската служба за подпомагане в областта на убежището, Български хелзински комитет, благодари за съдействието и доброто партньорство, директорът на ТЦ Пъстрогор Георги Марков.

Мажоретките от спортен клуб „Изида“, фолклорен танцов състав „Свила“ и солисти от детска фолклорна група „Тракийска китка“ към читалището в Свиленград впечатлиха с изпълненията бежанците и гостите от партньорските организации. Накрая деца и фирми от Свиленград почерпиха бежанците с много и различни сладки изкушения, едно от които бе голяма празничната торта.

 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button