Спорт

Гришо с нов успех, отново на 1/4-финал на турнир от Големия шлем

Григор ДимитровГригор Димитров продължава с победния си ход на Уимбълдън, съобщи TennisKafe.com.

23-годишният хасковлия си осигури място на четвъртфиналите на най-стария и престижен турнир в света на тениса, надигравайки Леонардо Майер с 6-4 7-6(6) 6-2. Това е и втори случай в кариерата на Димитров, в който достига до тази фаза на турнир от Големия Шлем, а първият бе на тазгодишния Australian Open, където бе спрян от Рафаел Надал.

В следващия кръг го чака изключително сериозно препятствие в лицето на защитаващия титлата си шампион Анди Мъри.

Достигането до четвъртфинал на Уимбълдън само по себе си е повече от сериозно постижение, но освен престиж, носи още солиден чек на стойност от близо 281 000 евро и 360 точки за ранглистата и сериозни шансове за влизане в Топ 10.

След срещата Григор заяви, че условията на корта са били доста опасни заради падналия дъжд и се радва на победата и добрата си игра. Димитров подчерта, че все още не си е свършил работата до край в Уимбълдън.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haskovlii
haskovlii
01.07.2014 13:18 13:18

bravo grisha,strahoten si!!!!!uspeh i napred!!!!!

Елена
Елена
01.07.2014 14:44 14:44

Изпитвам неописуемо чувство на гордост и радост от успехите на хасковлията Григор Димитров. Забелязала съм, че когато коментират игрите и победите му, журналистите винаги натъртват, че Григор е хасковлия. А какво по-хубаво от това да прославя града ни. Поздравления и за неговите родители, които са отгледали и възпитали такъв прекрасен спортист!

Back to top button