Регион

Късче от лятото и от Париж за димитровградчани

Джаз„Късче от лятото“ подариха на димитровградчани тази вечер джазменът Димитър Русев – Мутата, Акустичното джаз трио и приятели.

ДжазЗа традиционната инициатива гостува хасковската художничка Луиза Китар, която следва „Пространствен дизайн“ в Париж. Луиза направи няколко рисунки на музикантите по време на двучасовия им концерт на открито пред КДК. Тя ще остане в България до края на месеца след което се връща във френската столица.

Културната програма започна с откриването на фотоизложбата „Светът на Искандер“ в зала „Асен Крайшников“. Тя е дело на Искандер Бахгети, който е роден през 1943 г. в Сирия, а сега живее в Унгария. Изложбата гостува с подкрепата на Унгарския културен институт.

След откриването на експозицията започна и концертът, в който се представиха: вокалистките Мария Арнаудова и Ванина Костова, Митя Йорданов – пиано, Димитър Русев – китара, Петър Ганев – ударни, Диян Дончев – тромбон, Иван Тонев – перкусия, Пламен Крумов – акустична китара, Станимир Ламбов – китара, Иван Тодоров – кавал и Тончо Сталев – кларинет.

 

Джаз  Джаз 
 Джаз  Джаз

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button