Хасково

„Златна Тракия“ с 8 концерта за 9 дни в Полша

ФестивалХасковският фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ с главен хореограф Златка Тимонова изнесе 8 концерта за 9 дни в Полша.

Там нашите участваха в първото издание на международния фолклорен фестивал в град Мишленице, в който се представиха ансамбли от 10 държави, сред които Мексико и Колумбия.

Фестивал

Десислава Тенева

Въпреки че фестът нямаше конкурсен характер „Златна Тракия“ заслужи специална награда за своето представяне.

Хасковлии присъстваха и на неделна меса в град Мехов, след което изнесоха и концерт на площада. Тимонова каза, че организаторите били впечатлени от темпераментните ни и бързи танци и винаги искали „Златна Тракия“ да открива концертите за да вдигне градуса на настроението.

В програмата е имало и дегустационен ден, в който хасковската група се е представила с шопска салата и баница. Всяка вечер пък е имало дискотека, на която танцьорите от отделните страни обучавали колегите си на техните народни танци.

Десислава Тенева пък е била номинирана за „Мис фестивал“, определена от организаторите като истински красива българка.

В почивния ден хасковската група разгледа Краков.

Ансамбъл „Златна Тракия“ вече има покани за участия в Румъния и Индия.

Фестивал   Фестивал
 Фестивал  Фестивал
 Фестивал  Фестивал

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
12.07.2014 15:06 15:06

Поздравления за прекрасните ни танцьори и най-добрия ръководител в лицето на Златка Тимонова.Пожелавам им много,много здраве и да продължават да прославят името на ансамбъла и на България по целия свят.

Back to top button