Регион

Пуснаха 150 000 шаранчета в „Тракиец“

Зарибяване150 000 шаранчета бяха пуснати тази вечер във водите на язовир „Тракиец“.

Това е първото зарибяване за годината там, извършено от ИАРА-Хасково. Зарибителят е купен от риболовното стопанство в Крумово, община Ямбол.

Рибките са с тегло 0.03 грама и бяха прехвърлени от буса в язовира с помощта на маркуч. Специалистите обясниха, че шансът за оцеляване на една такава рибка е 30%.

До 2-3 г. се очаква тези шаранчета да стават за риболов, когато ще са с тегло около един килограм.

Зарибяване   Зарибяване
 Зарибяване  Зарибяване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
istinski ribari!!!!!
istinski ribari!!!!!
15.07.2014 20:52 20:52

puskaite ,puskaite,hubavo da si pohapvat racite,zashtoto trakiec izobilstva ot tazi napast?!!!racite bjaha pusnati i razvadeni naro4no!!!napravihte go na nishto tozi jazovir-brakonieri i drugi ,,takiva,,?!!!!ako njamashe raci ,kakto beshe do predi njakolko godini,togava zaribjavaite sas sharan i kakvoto iskate, no sega njama nikakav smisal,palna glupost e tova zaribjavane i to s lupilo,s koeto se hranjat nai-ve4e racite,a sahto bjalata i kostura?!!!!!po-dobre go zabranete tozi prekrasen ina4e jazovir,zashtoto nie ribarite si plashtame bileti,kopuvame si skapi takami,davame pari za benzin i drugi razhodi,za da upragnjavame istinski ribolov,a ne da si gubim vremeto i da se jadosvame na realnostta v trakiec?!!!

Back to top button