Хасково

Оправдаха шофьор на автовоз, сгазил клошар на „Марица“

ОправданХасковският окръжен съд призна за невинен Валтер Александров за това, че по непредпазливост е блъснал и убил на магистрала „Марица“ клошарят Колю Янушев.

ОправданИнцидентът е станал на 24 декември 2011 г. на излизане от Любимец в посока Харманли. Тогава, при вече паднал мрак, празният автовоз се е връщал от Турция. Влекачът с ремарке се е движел с 87 км/ч, разрешени в този участък от магистралата. Внезапно на пътя изкочил възрастният клошар, натоварен с чувал дърва. Александров се опитал да избегне мъжа и натискайки спирачки се забил в мантинелата, но въпреки това убил Янушев.

ОправданПред съда Александров заяви, че не се признава за виновен. Той каза, че съжалява за случилото се. Опитал да стопира коли за да откара пострадалия в болница, защото камионът му бил повреден от удара в мантинелата, но никой не спирал. В същото време е забранено всякакво движение на пешеходци по платната на автомагистрата.

Това е втора оправдателна присъда за Александров, роден в Монтана, от Хасковския окръжен съд. Първата е била протестирана от прокуратурата пред Пловдивския апелативен съд, който го признава за виновен. ВКС отменя това решение и върна делото в Хасковския окръжен съд.

Днешното решение може да бъде протестирано пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bgf
bgf
17.07.2014 14:49 14:49

Браво!!!!!!!!!!! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ,ИЗКАРВАЙТЕ ВСИЧКИ УБИЙЦИ ПО ПЪТИЩАТА,ЧЕ СА НЕВИННИ!!! НАЛИ Е КЛОШАР ЧОВЕКА…АКО БЕШЕ РОДНИНА,НА НЯКОЙ ОТ ТИЯ ПРАВОРАЗДАВАЩИ ПРИСЪДИ,ПАК ЛИ ЩЯХА ДА ГО ИЗКАРАТ НЕВИНЕН ТОЯ….

Анонимен
Анонимен
17.07.2014 15:49 15:49

Ееей, ти шофьор ли си бе. Някога карал ли си по магистрала. Четеш ли за какво става въпрос. Водачът се движи с 87 кмч по автомагистрала, където за него е разрешено 90 кмч. щото е камион. Прегазеният не е край пътя, а пресича! Пресича автомагистрала !!!!! Какво е трябвало да направи водача според теб. Да кара с 40, защото е длъжен да очаква, че някой ще тръгне да пресича аутобана в нарушение и на закон, и на всякакъв здрав разум. Това ли ?

12321
12321
17.07.2014 16:15 16:15

До bgf

Ти нормален ли си . как няма да бъде оправдан, чети малко фактите. Ако не си шофьор нещата са ясни. А ако си значи си кретен. Добре е, че съда чете и оправдателни присъди. Сега само съдът запазва демокрацията в тази скапана държава

dfd
dfd
18.07.2014 8:42 8:42

Помислете малко преди да коментирате, магистралата е направена за МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА !!! има даже и ограничение за минимална скорост, пешеходец няма работа там, изобщо не е трябвало да се стига до съд тълкува се като самоубийство и КРАЙ !!! Ами то тогава дайте и машинистите на влаковете да съдим че прегазили някой луд легнал на ЖП релсите. Аман от неграмотни и неуки хора !!!

reostat
reostat
18.07.2014 23:05 23:05

Има едно правило седнеш ли зад волана или си в затвора или в гроба . Радвам се че вече се гледа обективно на нещата и виновния не е за съда винаги шофьора , този наи вероятно е крал дърва и с тъмни дрехи се е появил на магистралата добре че го е згазил камион ако бе лека кола движеща се с 140 Краино време е идиотите да носят отговорност за идиощините си дори да заплащат с живота си останалите хора нямат вина

Back to top button