Хасково

Оперираха катастрофирал афганистанец, връщат избягал сириец в болницата

Болница39-годишният афганистанец Рахман Тарахан бе опериран в ортопедично отделение на МБАЛ „Хасково“.

БолницаМъжът е приет в болницата на 16 юли с фрактура на бедрена кост след катастрофа. От същия инцидент в отделението е и Деян Иванов, който е със същото счупване, както и с фрактура на подмишницата и също бе опериран. Двамата лежат в една стая.

Катастрофата станала на пътя за старозагорското с. Васил Левски. Колата на афганистанеца, в която имало още четирима негови сънародници била управлявана от Нурджан от хасковското с. Орлово. На завой жената засякла автомобила, в който се возел Деян. След сблъсъка останалите афганистанци се разбягали, разказа за Haskovo.info Иванов, чийто спътник е с по-леки травми и е изписан. Двамата пътували за Свиленград, където работели.

БолницаСъщо на 16 юли в Първо вътрешно отделение на хасковската болница е приет 18-годишният сириец от лагера в Харманли Ахмед Абдулах. Той е с диагноза бронхиална астма и имал средно тежък пристъп, а и пушел по 2-3 кутии цигари на ден.

Следобед на същия ден той самоволно заминал за Харманли, откъдето обаче бил върнат. Медиците от отделението обясниха, че родителите на момчето останали в Сирия и той се чувствал самотен в България.

Днес Ахмед е бил консултиран от психиатър, който му поставил диагнозата разстройство в адаптацията и му изписал успокоителни. На свиждане при момчето дойдоха две сирийки от лагера. Ахмед ще бъде изписан в неделя или понеделник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button