Регион

Канадски милиардер настанява 7 семейства от лагера в Харманли на хотел

ЛагерКанадският милиардер Янк Бари изведе 7 семейства от бежанския лагер в Харманли.

Те ще бъдат настанени в хотел в Наречен, купен от него за целта. Това е втората сграда, която Бари превръща в дом за бежанци. При посещението си в Харманли милиардерът отчете, че условията тук са се подобрили много и донесе храна за една година напред.

ЛагерПричината Бари да помага е, че по време на втората световна война семейството му е било спасено от българските власти. Сега в лагера в Харманли са настанени 900 бежанци, а желаещи да тръгнат с милиардера не липсваха.

„Имам 4 деца и много се радвам, че ще сменя мястото, защото ние сме тръгнали да бягаме от много лошо и стресът ни е доста. Сега най-после ще се почувстваме по-добре“, каза Халил Мохамед.

Янк Бари заяви, че се надява и други хора да помагат като него. „Досега сме извели от лагери почти 700 бежанци, за малко повече от година. 13 от семействата вече се преместиха в други части на Европа. България не може да приеме всички, затова и оградата по границата е нещо добро“, допълни милиардерът.

Лагер   Лагер
 Лагер  Лагер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Реостат
Реостат
18.07.2014 23:12 23:12

Янк Бари я си вземи парите и бежанците и си върви у вас , настани ги в спалнята си и не си мисли че можеш тук да ………………………………………………………………………………………………………..

Реостат
Реостат
18.07.2014 23:13 23:13

ама че п**ал

Будна
Будна
19.07.2014 17:38 17:38

Поздравления за хуманността! А ние нямаме ли милиардери?

Back to top button