Спорт

Микяй стана пети на световното в Словакия

Борба, архивБорецът на клуб „Димитровград“ Микяй Наим стана пети на световното първенство в Словакия.

Неговите съотборници Веселин Петров и Нели Георгиева се наредиха съответно на седмо и на 18-то място.

Микяй направи силно състезание в кат. 54 кг. и бе много близо до спечелване на медал. Той победи последователно Хованесян (Армения), Бексултан (Киргистан) и Наврузов (Азербайджан). На полуфинала загуби по точки от вече двукратният световен шампион Яценко (Украйна), а в срещата за трето место след оспорвана схватка отстъпи на Раматабади (Иран). И с това първенство димитровградчанинът показа, че е на нивото на световния елит в своята възраст и категория.

В категория 63 кг. дебютантът на големи първенства Веселин Петров тръгна уверено с 2 победи над Киса (Украйна) и Лоизидис (Гърция), но на четвъртфинала загуби по точки от физически по-силния Йасбир (Индия). Така Веско се класира на много доброто за дебютант 7-мо място.

Не се развиха добре нещата при представителката ни при кадетките Нели Георгиева (кат.56 кг.). Още в начална фаза тя отстъпи по точки на индийката Сангета и така остана на по-задни позиции в класирането.

От клуба определят представянето им като успешно, но и със съжаление за пропуснатите шансове за по-добро класиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button