Хасково

Медицински братя асистират на премахване на тестис в МБАЛ

ПрактикаСледващите в специалност „Медицинска сестра“ в хасковския филиал на Тракийския университет Желязко Желязков и Джейлян Али присъстваха днес на операция в Урология на МБАЛ „Хасково“.

Бъдещите медицински братя, както се наричат мъжете, завършващи специалността, наблюдаваха отблизо премахването на възпален тестис на пациент в отделението.

ПрактикаТретокурсникът Желязко и второкурсникът Джейлян карат студентските си практики в хасковската болница. В същото отделение в грижите за болните по същия проект, в който участват всички ВУЗ-ове в България, помагаха Габриела Йосифова и Милен Иванов.

До сега 130 студенти от Медицинския са взели участие в практиките, като 52 са ги завършили, а 78 са текущите. Проектът е от юни 2013 г. и приключва на 30 октомври тази година. За успешно завършило се счита практическо обучение, проведено в реална работна среда в рамките на 240 часа. След приключването и отчитането на практиката на студента се изплаща стипендия в размер на 480 лв.

Целта е да се подпомогне качеството на образованието, да се улесни прехода към работното място и повишаване успешната реализация на младите хора на трудовия пазар.

Практика   Практика

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button