Хасково

Хасковлията през Маказа – към нови дестинации

ИлюстрацияКурортите Фанарис и Мароня май са на път да изместят Керамоти и остров Тасос в класацията на най-предпочитаните от нашенци места в Гърция.

Новият път през  Маказа съкрати още разстоянието до Егея, всеки ден през пункта преминават около 1000 коли. През уикенда техният брой , подсилен напоследък от румънци, стига до 3-4 хиляди на денонощие.

Тази тенденция потвърдиха пред медии в Хасково Тодорис Бадзакас и Ставрос Фанфанис от Комотини, които представиха  специално разработения сайт за българския турист. Родният пътешественик вече няма да се чуди пред гръцките букви: сайтът е на чист български. Стартирал преди два месеца, той вече има по 1000 посетители на ден. Има защо: достъпът за търсене на информация е максимално улеснен. Журналистически текстове, богат снимков материал, справочна рубрика, GPS-система помагат на туристите да стигнат до всяка точка. Едно кликване, и научаваш към кой плаж да се запътиш – най-далечният е на 30 км от Комотини, коя е най-близката таверна, или пък къде е музеят на ромското кошничарство.

Тези дни напливът към гръцкото Беломорие стана още по-голям и заради лятното намаление на цените, което ще продължи  чак до края на август. За Гърция тогава свършва и летният сезон, обясняват Теодорис и Ставрос. Не и за нас обаче: българинът масово прескача до бреговете на Егея и през октомври.

Създателите на сайта, които работят съвместно с българска фирма, се ангажират да добавят нови рубрики, все от полза на потенциалните посетители. Тези, които вече са били в съседния гръцки регион, могат да изпратят снимка за фотоконкурса на сайта. Наградите са наистина съблазнителни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иван
иван
23.07.2014 17:38 17:38

Можеше един линк към сайта да сложите

123
123
23.07.2014 17:55 17:55

komotini.bg

Back to top button