Регион

КЗК отмени избор на доставчик на плочки и бордюри за Димитровград

ИлюстрацияКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Димитровград за класиране и избор на изпълнител по обществена поръчка.

Тя е с предмет „Доставка на строителни материали и готови бетонови изделия за нуждите на община Димитровград“ с 6 обособени позиции. Проучването е установило, че има неяснота относно размера на предложения материал по обособена позиция 6 от класирания на първо място участник „Геотон – бетонови изделия“ ООД. Става въпрос за доставката на готови бетонови изделия – плочки, бордюри и паркинг ограничители.

КЗК приема, че оценителната комисия е следвало да изисква разяснение от участника за заявените данни и да не приема неговото техническо предложение по обособена позиция 6, тъй като в този си вид то не доказва съответствие с предварително обявените условия на възложителя.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане на техническите предложения в съответствие с мотивите в решението.

От пресслужбата на общината коментираха, че ще се съобразят с посоченото от КЗК. От кметството заявиха, че решението на КЗК няма да попречи на плануваните ремонти в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button